Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ


Σοκ: Το αίμα έσταζε από τις σακούλες!

 Σοκ προκαλούν μερικά από τα στοιχεία της έκθεσης του Οργανισμού αντι-ντόπινγκ USADA, αναφορικά με τη παράνομη δράση του Λανς Αρμστρονγκ χρήσης και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών.
Στις 202 σελίδες της έκθεσης, περιλαμβάνονται καταθέσεις πρώην συναθλητών του περίφημου ποδηλάτη, ηλεκτρονική αλληλογραφία του αθλητή, οικονομικά αρχεία και εργαστηριακές αναλύσεις που αποδεικνύουν το ένοχο παρελθόν του επτάκις νικητή του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας.
Ο Λανς Αρμστρονγκ κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας του, ήταν ένας ήρωας των πεντάλ και έχοντας κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, είχε δημιουργήσει την εικόνα του κορυφαίου ποδηλάτη όλων των εποχών.
Όμως η έκθεση της USADA, η διά βίου τιμωρία του έφεραν τον πρωταθλητή Λανς Αρμστρονγκ από το ζενίθ στο ναδίρ. Από ένας σούπερ πρωταθλητής, μετατράπηκε σε «έναν απατεώνα, έναν προκλητικό ψεύτη και έναν νταή» όπως αναφέρεται στην έκθεση.
H USADA στην έκθεσή της αναφέρει ότι στο πρόσωπο του Λας Αρμστρονγκ είδαν « το πιο εξελιγμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ που δεν έχει δει ποτέ ο αθλητισμός».
«Η φιλοδοξία του για τη νίκη τον οδήγησε να εξαρτάται από την τεστοστερόνη, την ερυθροποιητίνη, τις μεταγγίσεις αίματος, αλλά το χειρότερο ήταν να απαιτεί ανελέητα από τους συναθλητές του να χρησιμοποιούν τις ναρκωτικές ουσίες για να υποστηρίξουν τους στόχους του» αναφέρεται στις 202 σελίδες της έκθεσης της USADA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου