Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


Η Kaltenborn επικεφαλής της Sauber


Ο Peter Sauber παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στην ανερχόμενη συνεργάτη του

Η Monisha Kaltenborn είναι μία από τις παρουσίες στο χώρο της Formula 1, που γίνεται όλο και πιο έντονη. Ο Peter Sauber, ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας, εδώ και πολλά χρόνια την έχει επιλέξει ως συνεργάτη και πρόσφατα, μεταβιβάζοντάς της το 1/3 των μετοχών της ομάδας, την έχρισε διάδοχό του. Η διαδοχή αυτή οπλοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, όταν ανακοινώθηκε από την ομάδα ότι η Kaltenborn θα αναλάβει επικεφαλής της ομάδας.
Η Monisha Kaltemborn έχει ινδική καταγωγή αλλά αυστριακή υπηκοότητα καθώς η οικογένειά της μετανάστευσε στη Βιέννη όταν ήταν παιδί. Έχει σπουδάσει νομικά και στο δυναμικό της Sauber ανήκει από το 2000. Πριν από αυτό διαχειριζόταν τα νομικά θέματα της ομάδας ως υπάλληλος του Fritz Kreis, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης της ομάδας μέχρι τότε. Έκτοτε, συνέχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας για να φτάσει στο ψηλότερο με την ανακοίνωση της Πέμπτης.
Ο Peter Sauber δήλωσε σχετικά με την απόσυρσή του από την καθημερινή διαχείριση της ομάδας και τη διαδοχή του από την Kaltenborn: «Έχουμε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα αναλάβει η Monisha αλλά αφήσαμε το χρονικό περιθώριο ανοιχτό. Τώρα είναι μια καλή στιγμή και για τους δυο μας, η κατάλληλη στιγμή για να περάσει η σκυτάλη. Έτσι κι αλλιώς έχουν υπάρξει αρκετοί αγώνες που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ - με πιο πρόσφατο το GP Ιαπωνίας στο οποίο είχαμε εξαιρετική απόδοση. Δεν έχω καμία αμβιβολία ότι η Monisha διαθέτει τις ικανότητες για να γίνει μια καταπληκτική επικεφαλής και ότι οι αξίες αυτής της εταιρείας θα συνεχιστούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».
Η Kaltenborn, που γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής ομάδας F1, δήλωσε: «Φυσικά, γνωρίζω την ευθύνη που έχω απέναντι στην αγωνιστική ομάδα του Peter Sauber. Εκείνος ίδρυσε την ομάδα πριν από 40 χρόνια και την άνοιξη θα κλείσουν 20 χρόνια από τότε που το πρώτο μονοθέσιο F1 της Sauber πήρε μέρος στο πρώτο του GP. Είμαστε η 4η πιο παλιά ομάδα στην F1. Το να δημιουργήσεις ένα τέτοιο έργο και να το διατηρήσεις ζωντανό σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον είναι τρομακτικό επίτευγμα. Έχω θέσει ψηλά τους στόχους μου και έχω δεσμευτεί να πάω την ομάδα μπροστά με τον τρόπο που θα ήθελε ο Peter Sauber να την οδηγήσει στην επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου