Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012


Τέλος εποχής και για τον DC


Ο Coulthard αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κρεμάσει τα γάντια του


Η καριέρα του David Coulthard στην Formula 1 έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά η στιγμή που ο Σκοτσέζος θα κρεμάσει τα γάντια του μια και καλή και δεν θα ξαναλάβει μέρος σε αγώνες ήρθε. Ο DC μετά το 3ήμερο στο Hockenheim 19-21 Οκτωβρίου, το οποίο κλείνει και την φετινή χρονιά του DTM, ολοκληρώνει την καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Σε ηλικία 41 ετών μετράει 13 νίκες στη Formula 1 με τις ομάδες της McLaren και της Williams. Η καριέρα του Coulthard ξεκίνησε το 1989 με Formula Ford 1600 κατακτώντας το Βρετανικό Πρωτάθλημα. Στη συνέχεια κατέκτησε νίκες με F3 και Formula Vauxhall Lotus πριν γίνει δοκιμαστής της Williams στον μαγικό κόσμο της F1. O Σκοτσέζος πήρε τη θέση του αδικοχαμένου Ayrton Senna το 1994 και είδε την πρώτη του καρό σημαία στην Πορτογαλία ένα χρόνο αργότερα με την ομάδα του Sir Frank Williams. To 1996 μεταπήδησε στην McLaren όπου κατέκτησε 12 νίκες με καλύτερη χρονιά το 2001. Το 2005 συνέχισε την καριέρα του στην Red Bull κατακτώντας το πρώτο βάθρο για λογαριασμό της ομάδας. Το 2008 στη Βραζιλία ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Formula 1 στην οποία μετρά 246 εκκινήσεις, 13 νίκες και 12 pole position. Η αγωνιστική του καριέρα συνεχίστηκε το 2010 στο DTM για λογαριασμό της Mercedes ενώ παράλληλα ήταν και σχολιαστής στους αγώνες της F1 στο BBC.
«Αυτό το 3ήμερο θα είναι το τελευταίο μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τώρα πρόκειται να επικεντρωθώ με άλλες δραστηριότητες, εκτός αγώνων αλλά και στην οικογένειά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Norbert Haug και την Mercedes γι’ αυτή την ευκαιρία αλλά τους χορηγούς που επέτρεψαν στο Ίδρυμα Wings for Life να έχει τον δικό του χώρο στο αγωνιστικό μου», δήλωσε ο DC.
Ο Norbert Haug, αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, με την σειρά του δήλωσε: «Ο David είναι ο πρώτος νικητής για εμάς στη νέα εποχή, με τη νίκη του στις 9 Μαρτίου το 1997 στη Μελβούρνη. Ο David οδήγησε επιτυχημένα για εμάς αλλά και για τους συνεργάτες μας στη McLaren και ακόμα και σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής οδηγούς στον κόσμο. Θα ήθελα λοιπόν να πω εκ μέρους όλων “Ευχαριστώ David” για όλα αυτά τα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου