Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012


Σπανός: Εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους παίκτες


 Ο Ατρόμητος έδωσε συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο ο Γιώργος Σπανός ξεκαθαρίζει πως εμπιστεύεται απόλυτα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους παίκτες της ομάδας του. Τι είπε για τις αποδοκιμασίες και τους στόχους του Ατρομήτου.
-τη χθεσινή ισοπαλία με τον Λεβαδειακό: «Τα τελευταία αποτελέσματα έχουν φέρει ένα άγχος. Χθες είχαμε κάποιες φάσεις στην αρχή για να σκοράρουμε κι όσο περνά η ώρα αυτό βαραίνει τους ποδοσφαιριστές. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ κλειστά και όλα αυτά συνετέλεσαν στο 0-0».
-τον έντονο διάλογο που είχε με οπαδούς μετά το χθεσινό ματς: «Οι φίλαθλοι αποδοκίμαζαν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια του αγώνα, που αυτό για μένα ήταν λάθος και αυτοί που στο τέλος του αγώνα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν θέλουμε φιλάθλους-μαριονέτες. Εγώ τα έχω με φιλάθλους που κάνουν κακό στην ομάδα και αποδοκίμαζαν παίκτες για ένα κακό κοντρόλ ή για μια λάθος πάσα στη διάρκεια του αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μου με τους φιλάθλους».
-τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του Ατρομήτου: «Εμείς στον Ατρόμητο κι εγώ προσωπικά έχουμε διαχειριστεί πιο δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας δεν αρέσει σε κανέναν. Τις εξηγήσεις θα της δώσει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Εμείς σαν διοίκηση δεν έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στον προπονητή και την ομάδα. Οι νίκες έχει πολλούς πατεράδες. Στις ήττες χρειάζεται στήριξη. Πριν ένα μήνα μάς αποθέωναν όλοι και ο Τύπος δημιούργησε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Δεν χάθηκε τίποτα που η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει μια κοιλιά. Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών, με ηρεμία, σύνεση και χωρίς ακραίες αντιδράσεις και υπερβολές. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους ποδοσφαιριστές και θεωρούμε την ανάκαμψη θέμα χρόνου. Θα βρούμε τις λύσεις για να προχωρήσει η ομάδα και να πετύχει τους στόχους της».
-τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Η συνεργασία μου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι άριστη. Είναι ένας άνθρωπος με έντονα συναισθήματα, ανοικτός στο διάλογο, προβληματίζεται και ζητά τη γνώμη μας. Οι συνθήκες που παρέχουμε στον ίδιο και τους παίκτες είναι ιδανικές».
-τους στόχους του Ατρομήτου: «Αν ο Ατρόμητος δεν μπει στην πεντάδα θα είναι αποτυχία. Δεν έχουμε ζητήσει κάτι παραπάνω από την ομάδα μας. Με την εικόνα του πρωταθλήματος, τις συνθήκες που έχουμε σαν ομάδα, το ρόστερ μας και τα προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες, αυτό είναι το λιγότερο που ζητάμε. Ο κόσμος έχει προσδοκίες από τον Ατρόμητο και δικαίως, γιατί η ίδια η ομάδα έδειξε πως έχει δυνατότητες στην αρχή της σεζόν».
-το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Τα προηγούμενα πρωταθλήματα ήταν μια εικονική πραγματικότητα και φτάσαμε ομάδες με ιστορία και λαϊκή απήχηση να έχουν προβλήματα βιωσιμότητας. Από ένα πρωτάθλημα που υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, προτιμώ αυτό το πρωτάθλημα. Υπήρχαν ομάδες με υπερβατικούς προϋπολογισμούς και χρέη, με τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι ευκαιρία να γίνει το πρωτάθλημα με σωστές προϋποθέσεις και να αναδειχθούν νέοι παίκτες. Φυσικά και θέλουμε να εξυγιανθούν οι ιστορικές ομάδες και να επανέλθουν μετά από 2-3 χρόνια καθαρές και δυνατές για ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Δεν θέλουμε τον αφανισμό τους, αλλά ένα πρωτάθλημα με τις ίδιες προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου